torstai 19. joulukuuta 2013

Siem Reap - Bangkok (Thaimaa)

Bankok! Vihdoin! Piti päästä tänne jo aikoja sitten, mutta ruokamyrkytyksen perkeleen takia piti jäädä kolmeks päiväks möllimään Siem Reapiin. Kolme päivää hukkaan, huhhuh. No, nytpä on nukuttu univelat pois koko loppuelämän edestä.

Matkalla sai taas kulkee parillakin eri kulkuvälineellä: hostellilta lähdettiin klo 1:30 maissa tuk-tukilla bussipysäkille muutaman minuutin päähän. Puolisen tuntia odottelua ja bussi saapui ja matka rajale alkoi. Poipetiin päästiin puoli seitsemän maissa ja rajan aukeamista ootettiin seiskaan. Passit ja viisumit tarkistettiin ja kävellen kansainvälisen vyöhykkeen ja kasinoiden ohi Thaimaan puolelle, jossa taas passintarkastukset, maahantulokaavakkeet sun muut härdellit. Kävely jatkuu jonnekin tien laitaan, jonne meidät ohjattiin odottamaan. Piakkoin saapui katettu lava-auto, jolla matkasimme pienen matkan jollekin ravintolalle odottelemaan minibusseja, joilla n. neljän tunnin loppumatka kuljettiin. Minibussit oli tosi ahtaita mut kyl tuntu hyvältä pitkästä aikaa oikeesti liikkua. Tähän asti kaikki bussit ja junat on madellu etanavauhtia nii oli kiva kerrankin päästä moottoritielle :D Perille hostellille päästiin skytrain- ja taksimatkan kautta pienen hukassaolon jälkeen. Matka hostellilta hostellille makso 12usd.

Elintason nousu maan vaihtuessa näkyi taas samantien. Kambodzan raja oli rupunen ja rähjänen, heti Thaimaan puolella oli kullattuja kattoja ja vastaavaa pröystäilyä. Maaseutu näyttää paljon laajemmin viljellyltä jne. Ihmiset on kans hämmentävänkin selvästi eri näkösiä.

Hostelli on rupusin, missä oon koskaan ollu. Mut aika tunnelmallinen, kyl täällä pari yötä viihtyy! Tää on sisustettu vähän hampunpolttelijaluolatyyliin, seinät maalattu täyteen graffiteja ja sisällä juoksentelee kissaperhe pentuineen. Muuten ei valittamista, mutta huone haisee karmeelle, sängyssä tukiraudat tuntuu patjan läpi ja lukkokaappeja ei ole. :D no, onpahan halpa, päälle 2e/yö.

Bangkok vaikuttaa ensisilmäyksellä todella mukavalta kaupungilta. Kaupunki on moderni ja arkkitehtuuri on hienoa, tykkään. Metron sijaan täällä on pari skytrain-linjaa, jotka kulkevat korkealla rakennetuilla raiteilla ja ikkunoista avautuu hienot näkymät. Jokea pitkin kulkee myös muutama eri vesibussilinja, ja jokea pitkin matkustaminen on helppoo, halpaa ja nopeeta.

Siem Reapissa kuultiin saksalaiselta reissaajatytöltä, että Lebua at State Toweriin, paikalliseen hienostokermapersehotelliin, pääsee ilmaiseksi 64. kerroksen baariin katselemaan maisemia. Suunnistimme sinne auringonlaskuksi, mutta sielläpä olikin vähän tiukempi pukukoodi ja meidät heitettiin vähän alemmas, josta ei ollutkaan enää niin upeat näkymät.

Paastonjälkeistä mahalaukun kutistumista käytiin vähentämässä illalla buffetissa: ruhtinaalliseen vajaan neljän euron hintaan sai mättää rajattomasti sapuskaa ja herkkuja kymmenistä eri vaihtoehdoista. Pöydässä oli palavien hiilien päällä paistolevy, jolla osallistua ruuista paistettiin itse pöydässä. Kaiken oudon ja ihmeellisen sotkun lisäksi tarjolla oli mm. sushia, grillivartaita, kanansiipiä, jätskiä yms. tutumpaakin. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti