tiistai 24. joulukuuta 2013

Kawthoung (Myanmar)

Myanmariin! Jee, uus maa! Kawthoung pieni kalastajakaupunki, Myanmarin eteläkärki, joka on eristäytynyt aika hyvin muusta maasta: sieltä ei ole kulkuyhteyksiä muualle. Ranongin kautta saa saapua Kawthoungiin viisumitta kahdeks viikoks, kaupungista ei saa poistua ja passit jää rajalle. Rajahärdelleistä pitää maksaa 10usd sileänä, virheettömänä setelinä.

Raja aukeaa aamulla klo 8, joksi tähtäsimme rajalle. Ranongissa paikallisliikenteen hoitaa songathaewit, "pikkubussit", joissa on seinien sijaan vain kehikko ja sadeasäällä pressut ympärillä. Päästessämme satamaan, veneenomistajat hyökkäsivät heti tyrkyttämään kyytejään - ja saimmekin menopaluut pitkähäntäveneellä 100 bahtin (/44=€) hintaan. Ekana virallinen maastapoistuminen ja sit hypättiin pitkähäntäveneeseen. Ajettiin Thaimaan puolen checkpointin ohi pienen merikaistaleen yli kohti Myanmaria. Aallot oli aika hyvän kokosia, vene keikku kivasti :D Venekuski keräs passit ja kävi vilauttamassa niitä Myanmarin puolen checkpoint-saarella ja matka jatku. Yhteensä ehkä 20min venematkan kuluttua päästiin rantaan. Vietiin passit immigration officeen, maksettiin 10usd ja siellä oltiin!

Kaupungista ei tiedetty etukäteen mitään. Lähettiin vaan kiertelemään ympäriinsä (kerjäävät munkkinulikat perässämme) päämäärättömästi. Katukuva ei paljoa poikennut Thaimaasta. Eri kieli, eri rahayksikkö, vähän eri näköset ihmiset. Täällä tosi monilla oli vaaleita kasvomaalauksia, joita Ranongissa näkyi vaan muutamilla. Ehkä joku joulujuttu..? mikä lie. Päädyttiin kiipeämään kaupungin vieressä olevalle kukkulalle maisemia katselemaan ja matkalla satamaan kuljimme upean, veden päälle rakennetun kylän läpi. Paikalliset ei selvästi oo tuolla niin tottuneita länsimaalaisiin: kaikki tuijottaa ja vilkuttelee ja hymyilee. :)

Paluumatkalla pysähdyttiin Thaimaan puolen checkpointissa, jossa hoidettiin viisumiasioita. Koska olemme maassa alle kaks viikkoa, ei viisumia tarvita. Maihin päästyämme tehtiin taas normaalit maahantulomuodollisuudet.

Todellisesta Myanmarista ei ton käynnin perusteella saa kyllä kovin hyvää kuvaa, koska paikka on niin eristyksissä ja pieni. Mutta vaikutti kyllä tosi mielenkiintoselta, joskus pitää lähteä sinnekki kiertelemään. Kawthoung oli kans ihan kiva, kannatti käydä.

Illalla kävin ekaa kertaa koskaan ammattihierojalla! Kolmen vartin thaihieronta oli kyl mahtava, suosittelen. Aattoamuna aikaisin lähtö Khao Sokiin! Tää Joulu vietetäänki sit paratiisissa. B)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti