torstai 12. kesäkuuta 2014

Wulingyuanin vuoristo

10.6.2014
Aamulla lähtö Wulingyuaniin! Kyseessä on Kiinan vanhin kansallispouisto, jossa maisemaa hallitsevat kvartsiittimuodostelmat: yli 3000 satojen metrien korkuista vuoripilaria, joita riittää silmänkantamattomiin. Vaikka Avatarin maisemien innoittajaksi mainitaankin Huangshan, on maisemat oikeasti kuvattu täällä. Vaikka vuoret eivät leijukaan ilmassa, näyttävät ne kyllä aika samalta, kuin leffassa! :)
Paikka on kolmen vartin bussimatkan päässä Zhangjiajiestä ja busseja kulkee jatkuvasti hintaan 12Y eli puolisentoista euroa. Sisäänpääsy maksaa opiskelijalle 20 euroa ja sormenjälkitunnistuksella varmennettava lippu on voimassa kolme päivää. Alue on tosi iso ja siellä kiertelee busseja, jotka eivät maksa erikseen mitään. Kaapelikärryistä yms. tulee taas lisämaksua.
 
Alueelle päästyämme hyppäsimme bussiin ja jonkun matkaa ajeltuamme kuljimme väkijoukon mukana ja hyppäsimme pois kyydistä valtavan Bailongin hissin kohdalla. Muutamalla eurolla pääsi hullun korkean ja sikahienon maisemahissimatkan vuoren päälle. Vuoren päällä on taas oma pieni bussiverkostonsa, jolla matkasimme pysäkiltä toiselle ja kävelimme upeita maisemapolkuja. Eräs mielenkiintoiaimmista paikoista oli "Mountain Lock". Tälle vuoritolpalle oli muodostunut aikojen saatossa silta. Itse vuorella kaiteisiin oli kiinnitetty aivan naurettavan valtava määrä rakkauden lukkoja. Oli aika hienon näköistä! Lopulta matkamme päättyi Tianzi mountainin kaapelikärrylle, jolla laskeuduimme vuorelta, busseilimme puiston alueen portille ja takaisin kaupunkiin.
Alunperin ajattelimme lähteä jo seuraavana päivänä eteenpäin, mutta päätimmekin jäädä kaupunkiin vielä päiväksi. Koska saimme hotellin halvalla vain kahdeksi yöksi, päätimme muuttaa hostelliin. Kävimme illalla kysymässä eräästä paikasta, olisiko seuraavalle päivälle tilaa. Samalla hostellin omistaja suunnitteli meille seuraavien päivien ohjelman ja lupasi ostaa meille myös bussiliput seuraavaan kaupunkiimme. Huippua! Hän on ollut ilmeisesti Wulingyuanissa oppaana 20 vuotta.
Huangshaniin verrattuna paikka vaikuttaa kivemmalta: jostain syystä täällä ei
ole jonoja juuri lainkaan juuri minnekään ja ihmisiä tuntuu muutenkin olevan tosi vähän. Maisemat oli molemmissa niin upeat, että hienompaa on vaikea valita. Yksi asia molemmille (ja muillekin Kiinan turistikohteille) on yhteinen: nämä ovat Kiinalaisille oiva paikka näyttäytyä muille ja olla nättinä miljoonissa räpsityissä kuvissa, joten kaikki on aivan viimeisen päälle: kaikkien vaatteet näyttävät hetki sitten ostetuilta ja ne ovat usein hyvin kaukana vuoristoon soveltuvista. Tosi monet pikku-prinsessat sipsuttelee korkokengillä silkkimekoissaan vuoristopoluilla tuhansien portaiden keskellä. Tehokas auringolta suojautuminen on myös yleistä irtohihojen yms. avulla. Kiinalaisten englannin taito näkyy hyvin myös kaikissa opaste- ja liikennekylteissä. Harvoin löytyy sellaisia, joissa ei olisi kirjoitusvirheitä. :D

11.6.2014
Aamulla heitimme hotellille hyvästit ja menimme uuteen kotiimme hostellille. Heitimme rinkat säilöön ja lähdimme heti vuoristoon. Hostellin omistaja saattoi meidät bussiin ja matkalla varmisteli, että onhan passit ja opiskelijakortti mukana.
Tällä kertaa aloitimme reittimme puiston toiselta sisäänkäynniltä ja menimme bussilla Huangzhishaille, josta nousimme kaapelikärryllä (opiskelijalle 5e) vuorelle, jonka kiersimme reunoja pitkin ympäri. Sieltä laskeuduimme kävellen alas ja kävelimme reilun 7 kilometrin matkan joen vierustaa pitkin, josta menimme bussilla puiston toiselle sisäänkäynnille ja takaisin kaupunkiin. Tänään matkan varrella oli valtavasti apinoita, tosi paljon myös poikasia. Maisemissa oli kans kivaa vaihtelua: ylhäältä vuoren päältä näki hyvin ympäröivän maiseman. Alaspäin kuljettaessa näki hyvin kasvillisuuden muuttumisen ja alhaalla jokea pitkin kulkiessa hahmotti, kuinka valtavia vuoret oikesti olivatkin.
Sää on edelleen suosinu, tänään aurinko paisto koko päivän. Mikä sadekausi? Ehkä se tulee sit etelämmässä kunnolla päälle...





6 kommenttia:

  1. Moikka! hei olisiko sinulla vielä paremmin antaa infoa siitä kuinka tuonne Zhangjiajie:en ja lopulta Wulingyuanin vuoristoon pääsisi,eli jos nyt ihan Suomesta lähetään niin mihin lentokentälle kannattaisi katsoa lentoja ja sieltä taas tuonne? Voisi olla tulevan Aasia-reissun yksi kohteista, jos ei ole super hankalien yhteyksien päässä ;) Mahtavia maisemia khyllä olisi ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      No jaa, reittiehdotusta on vähän paha lähtee Suomesta lähtien neuvomaan kun en tiiä, missä muualla aiot reissussa käydä. Pikaisen lentohaun perusteella Zhangjiajieen ei ainakaan pääse lentämällä mitenkään fiksusti, mutta aikalailla kaikkialle muualle "lähistölle" lentojen hinnat oli samaa luokkaa: esimerkiksi keväällä meno-paluut on vajaata kuuttasataa euroa. Shanghai ja Chongqing on isompia kaupunkeja vähän kauempiana, mutta lähempää löytyis esim. Wuhan ja Changsha. Nää löyty ihan sillä että avasin vaan kartan ja katoin, minkä nimisiä kaupunkeja lähistöltä löytyy ja naputtelin lennot www.skyscanner.netin hakuun - jos lennot on halpoja, ne on hyviä. ;)

      Sit kun on lentoliput hommattuna, kannattaa vasta oikeestaan alkaa kunnolla miettimään, miten päästä liikkumaan sinne minne haluaa - aina pääsee jotenkin. Kiinan junaverkosto on tosi kattava ja sinne mihin ei junalla pääse, pääsee busseilla. Ja niitä taas saa varailtua vaikka hostelleissa. Yhteydet on toki hankalia jos ne ajattelee sellasina. Mut jos sen ottaa seikkailuna niin sit pieni säätö on vaan kivaa. :) Zhangjiajiestä pääsee bussilla Wulingyuaniin about miljoona kertaa päivässä, vuoristo on sen verran suosittu että sinne ei oo vaikee löytää tietään, jos tonne asti pääsee.

      Mut suosittelen kyl ehdottomasti käymään tuolla, oli upee paikka! Missä muualla aattelit käydä? :)

      Poista
    2. Okeii,noniin pitääkin tutkailla tarkemmin noita paikkoja mistä sanoit ja muutenkin. Kiitos runsaasta vastauksesta! :)

      Matkasuunnitelmaan kuuluisi ehkä ensin Bali (olin siellä vaihossa 4kk vuonna2012 ja vähän kiinnostaa palata katsomaan paikkoja ja viemään velikin sinne ) mutta toisaalta taas puhuin ystävän kanssa kuka on Kiinass anyt vaihdossa,että josko menisi vähän hänenkin matkasuunnitelmien mukaan niin sitten voi olla,että Bali jäisi..reittiä voisi olla Vietnamia/Singapore pikaiseen/Myanmar ja Thaimaa lopuksi,kun vanhemmat/isovanhemmat on siellä sitten :) no jospa tämä matka tästä pikkuhiljaa tarkentuisi ja saisi isompien matkojen lennot ainakin varattua! matkaa odotellen :)

      Poista
    3. Joo, vaihtoehtoja on loputtomasti ja meni sitä sit mitä kautta tahansa nii nähtävää kyl riittää!

      Oijjoi, Bali! Mäkin pääsen näkeen sen muutaman viikon päästä sit B) Suunnitelmat kuulostaa kyl huipuilta! Kuin pitkälle reissulle ootte lähössä?

      Poista
    4. Khyllä se on totta, osais vaan päättää mihkä menee ku koko ajan löytää uusia kiinnostavia paikkoja ja budjetissaki pitäs pysyä :D öö meil ois ajatus reilusta kolmesta vkosta :)
      Hei jos Balista/Gileistä on kysyttävää ni sielt tiiän ite neuvoo jotain, ja tein vaihon ajan kans blogia mitä en oo ottanu pois, et sinne laitoin mahollisimman tarkkaan kyl kaikkea hintoi/tietoi jne et toivottavasti saat sielt jotai vinkkei ja onnistuneemman reissun! :) http://withjenna.blogspot.fi/

      Hei ja olit Vietnamissa ollu,ni kumpaa ite suosittelet jos valitsee,pohjosemman seudun (Hanoin nurkilla) vai etelän (Ho Chi Minh City:n) ?

      Poista
    5. Hahah jep :D Haa hei kiitos linkistä! Lueskelen kun ehdin ja kyselen lisää jos tulee kysyttävää. :)

      Ööm, oon ollu just muutaman päivän molemmissa ääripäissä. Ho Chi Minh oli kaupunkina tylsempi (isompi ja tunkkaisempi) kuin Hanoi, niistä valitsisin Hanoin. Pohjoisessa on rannalla upee Ha Long Bay, mikä oli kyl tosi kiva. Ja siel ois kans Sapa vuoristossa, sinne oisin kans halunnu mut aika ei riittäny. Etelässä käytiin rannikolla Mui Ne:ssa, mikä oli kans aika kiva. Tosi vaikee sanoo, kumpi ois parempi, molemmat on niin hyviä vaihtoehtoja. Ehkä siis se, mikä sopii paremmin reittisuunnitelmaan tai kummassa on miellyttävämpi ilmasto sinä vuodenaikana...? :)

      Poista