lauantai 21. kesäkuuta 2014

Halong - Hanoi

Aamulla risteilyä etsimään! Käveltiin rantaa pitkin vähän aikaa, kunnes tultiin jonkin hotellin & matkatoimiston luokse. Mentiin kyselemään sieltä risteilyvaihtoehdoista. Ajanpuutteen ja pihiyden vuoksi päädyimme lyhimpään ja halvimpaan, parin kympin nelituntiseen reissuun. Pidemmillä matkoilla olis ollu mahdollisuuksia päästä  kajakoimaan yms, mutta ne, joille meillä olis riittäny aika, ois ollu tosi kalliita.

Satama onkin ihan eri paikassa, kuin hotellimme - matkatoimisto tilasi meille taksin ja päästiin laivaan. Ajelimme hienojen kalkkikivuorisaarten keskelle, kävelimme saaressa kivan tippukiviluolan läpi ja ajelimme takaisin satamaan pienen lenkin kautta. Oli tää todellakin pelkkä pintaraapaisu Halong Bayhyn, mutta hienolta näytti! :)

Meillä oli suunnitelmissa lähteä loppupäiväksi ajelemaan skootterilla lähialueille, mutta niitä ei saanutkaan vuokrattua mistää. Ei keksitty muutakaan tekemistä, joten päätettiin lähteä Hanoihin jo tänään. Otettiin busseista selvää, etittiin hostelli, pakattiin kamat ja mentiin tien varteen odottelemaan bussia, joka tulikin melkein heti. Köröteltiin hitaassa, heiluvassa bussissa 170 kilsan matkaa nelisen tuntia ja saavuttiin auringonlaskun jälkeen paahtavan kuumaan Hanoihin. Huristeltiin taas taksilla hostellille, joka mokoma yritti huijata viritetyllä mittarilla. Valitin vastaan ja maksettiin kolmannes hinnasta, reilu euro per naama melko pitkästä matkasta. Johan on, kun ei enää mihinkää voi luottaa :D

Vietnam on kyllä ihan erilainen, kuin Kiina. Ihmiset on erilaisia, mutta maastokin muuttui maan vaihtuessa täysin. Tiet eivät ole enää tasaisia, täällä on valtavia tasankoja ja paljon köyhemmän näköistä. On myös aika hauskaa, miten vietnamilaisista sanotaan, että julkinen suuttuminen on tosi noloa ja kukaan vietnamilainen ei oo koskaan vihainen. Joopajoo, äkäisin kansa mitä oon nähny. :D Vietnam on kans selvästi paljon länsimaalaisempi, kuin Kiina. Nettisivukieltojen puuttumisen lisäksi kaikkialla kuulee tuttua musiikkia, telkkarissa pyörii tuttuja ohjelmia englanniksi jne.
Huomenna reissun viimeinen päivä! :<


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti