keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Väli-Amerikkaan!

Kolme päivää lähtöön. Tällä kertaa suuntana on Väli-Amerikka ystäväni Sannan kanssa viiden viikon reissun muodossa.

Suunnitelmia on jonkin verran, mutta maihin etukäteen tutustuminen ja reitin tarkempi suunnittelu on nyt jäänyt hieman hatarahkolle pohjalle. Jääpähän tilaa spontaaniudelle. Maiden turvallisuustilanteisiin liittyen ollaan kuultu paljon varoituksia ja sillä ollaankin ainakin Hondurasin läpi pyyhältämässä hyvää tahtia ja samaten El Salvadorissa todennäköisesti viivymme melko lyhyen aikaa. Muutoin maat reittimme varrella taitavat olla kohtuullisen turvallisia. :)

Suunnitelmana on siis lentää ensiksi Panamaan (Frankfurtin 14 tunnin vaihdon kautta, "jee"), jossa olemme pari päivää. Sieltä otamme lennon Belizeen, josta reittimme varsinaisesti alkaa. Belizessä käymme Karibialla nauttimassa rantalomailusta ja merellisistä aktiviteeteista, jonka jälkeen jatkamme matkaa Guatemalaan kohti Mayatemppeleitä ja luontonähtävyyksiä. El Salvadorissa käymme ehkä jossain vuorilla tai jotain ja Hondurasista selviydyttyämme menemme Nicaraguassa ehkä Leonin kautta Ometepe Islandille nauttimaan kraaterijärvestä tulivuorimaisemineen. Costa Ricalla on luvassa luontoelämyksiä, kuten myös Panamassa. Panamassa käymme ehkä myös surffaamassa ja sukeltamassa. Paluumatkalla meillä on jälleen pidempi vaihto, lähes vuorokausi Torontossa. "Jee".

Lennot kaikkinensa maksoivat n. tonnin. Viisumeita näihin maihin ei tarvita ja pääasiallienen kieli on Espanja. Kävin pari vuotta sitten espanjankurssin, mutta käytännössä yo no hablo español, parissa vuodessa unohtaa paljon. Ehkä reissussa kuitenkin oppii! Sannalla espanja on onneksi tuoreemmassa muistissa, hän kun kävi kurssin tänä syksynä.


Google My Mapsilla rustattu reittiajatus. Jokaista täppää ei toki käydä, ollaan lähinnä merkitty kiinnostavia kohteita. Reitti kuitenkin todennäköisesti menee kutakuinkin kuvan mukaisesti. :)

Äsken aloitin pakkaamisen. Lavantautirokotuksen uusin tänä syksynä ja uutena otin keltakuumeen. Varsinaisesti näihin maihin sitä ei tarvita, mutta jälkikäteen joissakin maissa saatetaan kysellä rokotustodistuksen perään, kun passissa on Panaman leima. Heräteostin uuden rinkan, 70-litraisen Ospreyn Aetherin. Syksyn aikana heräteostin myös GoPron, saa nähdä millaista videomateriaalia reissusta syntyy! Hostelli on varattu Panaman ensimmäiselle parille päivälle ja Torontossa lentoyhtiö kustansi meille hotellin. Ei kai tässä sitten muuta? Pakkaukset loppuun, viimeisten kahden opiskelupäivän lusiminen ja menoks. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti