sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Portugalin surffausreissu

Näkymä hostellilta Lissabonin ylle
Tää nyt ei varsinaisesti oo blogin otsikon mukaisesti reppureissu mut huikee reissu silti. Ja oon mä kyl aika pirun ylpee siitä, että saatiin kaverin kanssa järkättyä tällanen ja vietyä melkeen 50 ihmistä Portugaliin! :) Me hoidettiin majoitukset, kurssi, ruokailut yms. ja osallistujille jäi hoidettavaksi vain paikallepääsy ja kotiinpaluu. Homma toimi erinomaisesti ja porukka sai ite jatkaa matkojaan mielensä mukaan - esimerkiksi itse vietin ennen surffausta päivän Lissabonissa ja sen jälkeen päivän Frankfurtissa.

Lensimme viime viikon perjantaina Helsingistä Lissaboniin n. surffiporukan kolmanneksen kanssa. Varasimme pienehköllä porukalla yhteisen hostellin ja kiertelimme kaupunkia seuraavan päivän iltaan asti, jolloin bussimme lähti kohti Penicheä. Meillä kävi ajankohdan kanssa erinomainen tuuri: jalkapallon mestareiden liigan finaali pelattiin samana päivänä Lissabonissa ja meininki kaduilla oli huikea. Majoitusten hinnat tosin pomppasi reilusti tolle viikonlopulle mut onneks kuitenkin löydettiin parilla kympillä erinomainen hostelli.

Real Madridin kannattajien aukiolla oli bileet
käynnissä jo puolenpäivän aikaan
Penichessä meillä oli viiden päivän surffauskurssi: sunnuntaista torstaihin, 2*2 tuntia meressä päivittäin sekä jonkin verran teoriaopetusta. Porukka jaettiin 5-6 hengen ryhmiin, joilla jokaisella oli oma opettajansa ja samoissa ryhmissä surffattiin koko viikon ajan. Opetuksen laatu oli ainakin omalla kohdallani erinomaista ja opetukseen kuului myös mm. videoanalyysi, jossa katsottiin itsestä kuvattua surffausvideota ja pohdittiin tehtyjä virheitä. Torstaina meillä oli aamutunnilla leikkimielinen surffauskisa, jossa jaettiin pieniä palkintoja muutamasta eri kategoriasta. Mäkin satuin saamaan palkinnoksi t-paidan, "Best Takeoff" eli palkinto taidokkaimmasta laudalle seisomaan nousemisesta. Jeeee! :)
Penichen nimenkärjen tienoilla. Säät suosii.

Viikon aikana oppi kyllä yllättävän paljon. Lähdin reissuun vähän sillä ajatuksella, että oon tyytyväinen jos pääsen kerran-pari kunnolla pystyyn. Mutta pystyyn pääsi jo ekana päivänä monta kertaa ja loppuviikosta pienempien aaltojen ottaminen oli jo helppoa. Fyysisesti viikko oli tosi raskas. Ite laudalle hyppääminen ja surffaaminen ei ole kovinkaan raskaita, mutta aaltoja vastaan syvälle tarpominen ja "pädläys" eli laudalla mahallaan maaten eteenpäin kauhominen. Varsinkin aaltoa kiinni ottaessa. Pädläyksestä tuli viikon aikana melkonen sisäpiirin vitsi kun ohjaajat huuteli jatkuvasti "paddle paddle paddle paddle!!" kannustaessaan meitä :D Ja sitähän surffauksesta suurin osa on. Tosi raskasta vaan pidemmän päälle.
Surfcampin parvekkeelta, viimeinen ilta

Perjantain ja lauantain välisenä yönä matka Lissabonin lentokentälle, aamulla lento Frankfurtiin ja seuraavana iltana lento Suomeen, jossa lentokentällä muutaman tunnin odottelu ja bussilla Tampereelle. Parin tunnin unet Penichessä, hetken unet matkalla Lissaboniin, parin tunnin unet lentokentän lattialla, parin tunnin unet lentokoneessa, samoin seuraavassa. Yhdentoista tunnin vaihtoaika Frankfurtissa, kiertelyä ja ihastelua, kiva kaupunki! Muutaman tunnin unet lentokentän penkillä ja parin tunnin unet bussissa. Kotona ja jääkaappi tyhjä. Huomisen ja ylihuomisen välisenä yönä lähtö Kiinaan. Jee!
Frankfurt am Main

Surffauskuvia tulee joskus, kunhan kuvaaja toimittaa ne meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti