tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluaatto Khao Sokissa

Herätys aivan liian aikaisin, taas kerran. Menimme skootteritaksilla klo 5:30 bussiasemalle, josta bussimme lähti puoli tuntia oletettua myöhemmin, klo 6:30 kohti Takua Pa:ta. Reilun kolmen tunnin päästä olimme perillä ja odottelimme toista bussia. Perillä Khao Sokissa olimme joskus klo 11 maissa. Matka kokonaisuudessaan maksoi alle 7e.

Khao Sok National Park on yksi maailman vanhimmista sademetsistä yli 160 miljoonan vuoden iällään. Se on Thaimaan kostein paikka ja maisema koostuu järvistä, vesiputouksista, pystysuorista kalkkikiviseinämistä ja paksusta viidakosta.

Majapaikka on oikein mukava: alle neljän euron naamahinnalla meillä on oma tilava huone valtavine sänkyineen ja hyttysverkkoineen. Kalliimmat bungalowit ois upeita puumajoja, tää paikka on rakennettu tosi hienoks. Pieniä puutteita tietty on, kuten aina - tällä kertaa sähköissä. Heti huoneeseen päästyämme sulake kärähti, koska tuulettimen johto oli oikosulussa. Valot kans himmenee ja tuulettimet hidastuu, kun suihkun vedenlämmitin on päällä :D

Tänään oli tarkotus mennä lillumaan jokea alas traktorin sisäkumilla, mutta veden ollessa alhaalla se ei ollutkaan mahdollista. Lähdettiin siis kävelemään viidakkoon. Noin kuuden kilsan lenkkiin sisälty pari kertaa koskessa uimista, hämmentävän kovaäänisiä hyönteisiä ja mahtavan näköistä ympäristöä. Kuvat ei kerro ympäristöstä oikeen mitään. Viidakko ympärillä kohoaa kymmenien metrien korkuiseksi, jatkuvasti kuuluu valtavasti ääniä jne. Tää pitää vaan ite nähä. Viidakkopolkukierroksen jälkeen mentiin vähän matkaa joen alajuoksulle "swimming hole"lle uimaan ja hyppelemään jokeen narulla. Samalle paikalle tulee joinakin iltoina apinalauma, mutta tänään emme niitä nähneet.

Illalla käytiin possuttelemassa jouluateria: otettiin kolme eri annosta thai-cyrrya ja vedeltiin niitä ristiin, oli hyvää! Jälkkäriks cashew-suklaa-crepsiä. Nam. Joulu ei näy täällä Khao Sokin pienenpienessä kylässä yhtään mitenkään. Ihan kiva, Joulujuttuja on tullu nähtyä aiemmissa kaupungeissa jo ihan tarpeeks.

Hyvää Joulua! Ei tullu valkosta joulu tännekään. Kuvassa joulupukki Bangkokista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti