sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Armeniasta kotiin

11.4.2015 - Jerevan
Viimeinen päivä Jerevanissa! Ei mitään suunnitelmia tälle päivälle, pelkkää päämäärätöntä haahuilua ja syömistä tiedossa.

Kierreltiin keskustan nähtävyyksiä. Käytiin syömässä hienossa ravintolassa tosi hyvää sapuskaa n. 8 eurolla, naminami! Hostellista jouduttiin muuttamaan naapuritaloon paikan omistajan olohuoneeseen viimeiseksi yöksi, koska huoneemme oli varattu siltä yöltä, eikä muissakaan huoneissa ollut tilaa. Kiva päästä kurkkimaan, miten paikallinen asuu. :D


Alkupala-sienikeittoa, omnom!

12.4.2015 - Kotimatka
Herätys puoli neljältä ja neljältä tilattu taksi odotteleekin jo täsmällisesti, oi että miten vaivatonta! No, aina mahtuu mutka tai pari matkaan. Hetken ajamisen jälkeen auto alkaa tärisemään hulluna, englannintaidoton kuski vetää tien sivuun, ihmettelee hetken ja ajaa viereiselle autokorjaamolle. Parkissa olevasta viereisestä autosta (!?) otetaan toinen eturengas, laitetaan se meidän taksiin ja matka jatkuu! :D sillälailla.

Ukrainassa meillä piti muuttua lentoajat niin että siellä olis 8 tunnin tauko. Vaan eipä ilmeisesti muuttuneetkaan ja taukoa oli vajaa 5 tuntia, emmekä sit viittineet lähteä kiertelemään Kiovaa, kun ois voinu tulla vähän kiire takas lentokentälle. :/ no, pääseepähän ajoissa kotiin!

Armenia oli matkailumaana tosi kiva. Ihmiset oli pääasiassa mukavia, mutta oudoksuvia, hiljaisia ja ujoja sitäkin enemmän. Aika pitkälti samanlaisia, kuin suomalaiset ehkä! Englantia ei puhuttu maaseudulla juuri ollenkaan, maisemat oli yllättävän upeita ja ruoka hyvää, muttei mitenkään erinomaista. Yerevan oli tosi kiva kaupunki: viihtyisä, tunnelmallinen eikä samalla tavalla tunkkainen ja ahdas, kuin monet muut pääkaupungit. Tykkään ja suosittelen! :) Parasta kuitenkin oli tällä reissulla ehkä tää vapaus: juuri koskaan ei vielä aamulla tiedetty, missä nukutaan seuraava yö, missä nukutaan ja mitä tehdään. Tosi kiva vaan kulkea minne mieli tekee ja olla suunnittelematta sen tarkemmin. Mahtava reissu. Vajaan 300 euron lentolippujen lisäksi kymmenessä päivässä kului rahaa reilut 300 euroa, mukaanluettuna myös auto bensakuluineen. Benaalitra maksoi n. 80 senttiä ja kilometrejä meille tuli lopulta hurjat 1400. Ei uskois, ei tuntunu yhtään paljolta kun pysähdeltiin jatkuvasti ja oli niin upeita maisemia. :)
Ajettu reitti jälkikäteen näprättynä. Tiet oli katki pisteissä D, F ja I.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti