keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Santa Cruz, Samaipata ja kotiinpaluu

23.5. - 29.5. Santa Cruz de la Sierra ja Samaipata, Bolivia
Lämmintä! Vihdoin taas vähän alempana vuorilla ja ilma on taas lämmintä - ja kengännauhojen sitominen ei hengästytä. Vuoristossa on mahtavaa, mutta sieltä on myös kiva tulla poiskin.

Miljoonakaupunki Santa Cruzista lähdettiin hyvin nukutun yön jälkeen kolmen tunnin Trufikyydillä Samaipataan. Trufit ovat pieniä pakuja, joihin odotetaan kuusi matkustajaa - kun auto on täynnä, lähdetään. Samaipata on pikkukaupunki Andien laidalla melko matalalla vuoristossa. Alue on tunnettu viineistään ja sieltä pääsee kätevästi viereiseen kansallispuistoon.



Samaipatasta tehtiin pari päiväreissua viereiseen Amboron kansallispuistoon. Ensiksi Volcan laguna. Käveltiin kauniissa vuoristomaisemissa muutaman tunnin ajan, ylitettiin pieni joki muutaman kerran ja päästiin uimaan mukavan viileään jokeen. Meillä oli retkellä oikein hyvä porukka ja mentiin Samaipataan päästyämme vielä viinitilalle kierrokselle ja viinejä maistelemaan.







Toisena päivänä mentiin jättisaniaismetsään kansallispuistoon. Kuultiin alueen biologiasta, saniaisista ja käveltiin muutama tunti upeassa sademetsässä ja käytiin parilla näköalapaikalla.




Viimeiset päivät olivat muutoin kyllä aika rentoutumista. Santa Cruziin säästettiin vielä yksi matkamuistoshoppailupäivä, turhaan - koko kaupungista ei löytynyt mitään, kun muutoin koko etelä-amerikka tähän asti on ollut pullollaan kaikkea hienoa, mitä voisi ostaa kotiin. No, ei mahda mitään. :)

Nyt kotiin - upeat kaksi kuukautta takana! Näistä maista Kolumbia jäi mieleen parhaiten kulttuurin ja ihmisten ystävällisyyden puolesta. Ja lämpimän ilmaston! Ecuadorissa, Perussa ja Boliviassa keskityimme enemmän mahtaviin aktiviteetteihin, ja kulttuuriin tutustuminen jäi ehkä hieman vähemmälle. Ja paikalliset olivat selvästi etäisempiä, keskenään melko samanlaisia, ja erilaisia kuin Kolumbialaiset. Upeita maita ja ehdottomasti kaikkiin tulisin vielä uudelleen, varsinkin Kolumbiaan ja Peruun. Aikaisemmin alueesta on kuullut paljon pahaa - kuinka täällä on liian vaarallista, keskellä huumesotaa jne. Reissatessa olo ei kuitenkaan koskaan ollut turvaton, ei sen enempää kuin missään muuallakaan. Sama kieli koko reissun ajan on myös oikein kiva - parissa kuukaudessa reissuespanja tarttui ihan hyvin ja päivittäinen asiointi paikallisten kielellä sujui jo melko hyvin! 

Paljon nähtiin, mutta vielä enemmän jäi näkemättä. Tavattiin paljon mahtavia ihmisiä ja saatiin aivan mahtavia kokemuksia. Mutta kyllä kotiinkin on ihan kiva palata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti