maanantai 15. joulukuuta 2014

Bali - Kutan turistialue

Oi, Bali, oi aurinko, oi turistimassat kaikkine lieveilmiöineen - kalliista hinnoista, krääsästä ja mauttomasta sapuskasta häikäilemätömiin kusetuksiin. Etsimme aamulla rahanvaihtopistettä ja pian löytyikin eräs oikein houkutteleva; vaihtokurssi oli yllättävän hyvä, jopa parempi kuin mitä netti sanoi oikeaksi kurssiksi. Vaihdoimme rahat, laskimme ne itse pariin kertaan, samoin rahanvaihtajat. Summa oli oikea ja lähdimme tutkimaan ympäristöä.
Slurrpsrpsryystnaminami

Kananuudelisoppaa

Danarin vinkistä käytiin ostamassa viidellä eurolla yksi yhteinen sim-kortti, jossa on 2,5GT nettiä. Helpottaa kummasti reissaamista, kun esimerkiksi kartat on jatkuvasti kännykällä käytettävissä, hostelleita varatesssa ei ole wifistä riippuvainen jne. Ja saa vähän viihdykettä pitkille bussimatkoille :)

Kun myöhemmin tultiin takaisin hostellille, laskettiin rahat vielä kerran ja kas, 4,45 miljoonaa rupiaa uupuu! Eli lähes 300 euroa. Hyväksyimme katkerina tappion ja päätimme ottaa tästä opiksi. Eniten ärsytti se huijatuksi tuleminen. Mäkin kuitenkin koen olevani ihan näppärä tunnistamaan kusetukset ja välttämään niitä. Käytiin mainitsemassa asiasta hostellin respassa, jossa muumimammamainen mukava täti neuvoi, että kannattaa käydä kysymässä rahoja takaisin. No, näin tehtiin. Mentiin paikalle hienoisella "rahat saatana takas" -asenteella ja pienten neuvottelujen, kuumottamisen ja poliisilla uhkailun jälkeen saatiin kuin saatiinkin koko summa takaisin! Yllättävää mut mahtavaa. :) Mut hatunnoston arvoinen suoritus toi kyl niiltä oli. Ei siinä rahoja vaihdettaessa huomannut ollenkaan, kuinka se valtava setelinippu vaan katosi.
Tuntuu hyvältä olla miljonääri
Päästiinpä tänään kokemaan jännityksellä odotettu monsuunikin. Päivä alkoi pilvettömänä, mutta kolmen aikaan taivas alkoi mennä pilveen, alkoi ukkostamaan, satoi rankasti puolisen tuntia ja siinä se. Taivas pysyi pilvessä vielä jonkun aikaa, mutta hetken tauko porotukseen teki vain hyvää. Jos tää ei tätä kummemmaksi kehity niin ei pitäis haitata matkaa kovinkaan paljoa. :)
Kuta Beach
Näin ensisilmäyksellä Indonesia ja Bali vaikuttavat kyllä oikein mukavalta siltä osin, mitä geneerisen massaturismikulissin alta näkee. Indonesia on muuten muslimimaa, mutta Bali on poikkeus - täällä valtauskonto on hindulaisuus, eikä islam ole näkynyt toistaiseksi katukuvassa muutamaa burkhaa lukuunottamatta mitenkään. Hindulaisia temppeleitä, pyhättöjä yms. taas näkee ympärillä jatkuvasti.

Tässä oli Bali tältä erää - aamulla lentokoneella yhden vaihdon kautta Sumatralle ja kohti aitoa Indonesiaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti