maanantai 6. tammikuuta 2014

Georgetown, Pulau Penang

5.1.2014
Saatiin hostellinpitäjiltä tosiaan vinkkejä, mistä löytää parhaat annokset Penangin parhaista aterioista. Aamun skootteriajelut aloitettiinkin etsiytymällä parhaalle Hokkien Mee-katukeittiölle. Tässä herkussa oli mm. kahta erilaista nuudelia, katkarapuja, possua, keitettyä kananmunaa ja mausteinen kastike. Ruoka oli valehtelematta kirkkaasti yks parhaista tähän astisista, eikä sillä ollut hintaa, kuin n. euro.

Seuraavana kohteenamme oli edellispäivän Penang Hillin vieressä oleva Kek Lok Si Temple, eli Kaakkois-Aasian suurin buddhatemppeli. Paikka oli suuruudessaan oikein hieno, mutta ei muuten oikein mitenkään erityinen. Hienon, valtavan katoksen alla istuva pronssinen 30-metrinen Kuan Yin -patsas ja 200 000 kiinalaista lyhtyä olivat kuitenkin upeita.

Temppelin jälkeen kierreltiin viereisessä Air Itamin kaupungissa, syötiin pehmikset ja lähettiin ajamaan kohti etelää ja käärmetemppeliä, jossa kuulemma on valtavasti (päivisin tosin nukkuvia) käärmeitä. Tää paikka oli aika pettymys. Temppeli oli tosi pieni ja muutama käärme nukku katon rajassa lelujen näkösinä. Pihapuut oli tosin upeita kymmenine käärmeineen.

Lämpötilan ollessa yli 30 astetta, meri alkoi jo pikkuhiljaa houkuttaa. Ajeltiin etelärannikolle rantaa (ja ruokaa) etsimään, aluksi tuloksetta - kunnes joku paikallinen neuvoi huonolla englannilla, mihin suuntaan kannattaa ajaa. Pääsimme rannan läheisyyteen, mutta sieltäkään ei löytynyt hyvää rantaa eikä ruokapaikkaa. Taas joku paikallinen, tällä kertaa jopa hyvällä englannilla, auttoi ja vei meidät pientä polkua pitkin vähän syrjäisemmälle rannalle. Upealle sellaiselle. Paikalla oli selvästi paikallisille suunnattu pieni, rähjäinen laksaravintola ja ihana, pieni valkohiekkainen ranta. Laksa on yksi paikallisista herkkuruuista ja on sijoittunut CNN:n "World's 50 Most Delicious Foods" 2011 listalla seitsemänneksi. Annos on kalapohjainen nuudelisoppa, ihan sikahyvä sellainen. Kyl siitä ilolla sen 50 senttiä maksoi! Ruuan jälkeen uitiin hyvän aikaa, uskomattoman lämpimässä vedessä. En uskonut, että merivesi edes vois tuntua niin selkeesti ruumiinlämpöä lämpimämmältä. Huh. Ei se juurikaan virkistäny, mutta kivaa oli!

Loppuilta vietettiin seikkailemalla lätäkön toiselle puolen, 13,5-kilometrisen sillan yli. Mantereen puolella, Butterworthissa on kartan mukaan "Nine Emperor Gods Temple", joka tahdottiin nähdä. Kartta tosin näytti sijainnin useita kilometrejä väärin ja paikalle löydettiin kuitenkin melko helposti kyselemällä liikennevaloissa neuvoa muilta. Temppeli oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Ei kovin suuri, mutta sitäkin hienompi. Matkalla takaisin saarelle pysähdyimme sillalle levikkeille katsomaan auringonlaskua.

Iltapala oli kyllä kans melkonen kokemus. Ainakin jälkkärin osalta. Ruuaks vedettiin taas Hokkien Meetä ja jälkkäriks Ice Kacang, aka. jäätäväää paskaa. Todistetusti makeat pavut, maissi, jäätelö, ällöhyytelö, jäähile ja siirapit ei sovi hyvin yhteen. Huh. Paitsi Matin mielestä. Sushijälkkärillä sai onneks taas hyvän maun suuhun!

Hostellimme seinässä on paljon vieraiden kirjoittamia tervehdyksiä, piirtämiä kuvia jne. Tänä iltana mekin saatiin kunnia jättää kädenjälkemme seinään. Ja upea tuli! :)

6.1.2014
Jee, möllipäivä! Palautettiin aamulla skootterit ja muuten koko päivä ollaan syöty, syöty ja syöty. Välillä vähän kierrelty lähialueilla helteessa auringon porottaessa, helteessä vesisateessa ja ostareiden viileydessä. Ja syöty lisää. Illalla etittiin lähikujilta kuuluisia (hienoja!) seinämaalauksia ja istuskeltiin kelluvan kylän laidalla katselemassa mantereelle ja merelle. Huomenna aamulla Kuala Lumpuriin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti