tiistai 17. tammikuuta 2017

Caye Caulker, Belize ja kotimatka

10.1. - 14.1.2017 - Caye Caulker, Belize Floresista lähdettiin Belizeen aamuseiskan eli aamupuoliyhdeksän minibussilla. Rajamuodollisuudet menivät taasen sutjakkaasti. Belize onkin ensimmäinen maani, jossa pääasiallinen kieli on englanti! Muut Keski-Amerikan valtiot ovat siis espanjan entisiä siirtomaita, mutta Belize on brittien vanha siirtomaa - ja onkin maista kaikista nuorin ja itsenäistyi vasta -81.

Caye Caulker on n. tunnin venematkan päässä Belize Citystä, entisestä pääkaupungista. Vuonna -61 hurrikaani tuhosi maasta suurimman osan (ja sama hurrikaani myös halkaisi Caye Caulkerin kahtia) ja tällöin perustettiin uusi pääkaupunki, Belmopan, kauemmaksi merestä. Koko Belizessä on vain n. 300 000 ihmistä, mikä ei kyllä yllätä yhtään. Bussimatkalla ei ollut juurikaan nähtävää - pelkkää tasaista suota ja tyhjyyttä.

Caye Caulkerin huikealla paratiisisaarella vietimme neljä yötä. Pääasiassa uiden, laiskotellen ja hyvin syöden. Tutustuttiin mahtaviin ihmisiin ja syötiin pari kertaa todella herkullista hummeria. Kärvennyttiin auringossa. Uitiin asutetetulta eteläsaarelta "the splitin" yli autiommalle pohjoispuolelle. Saaren motto on "go slow", joka kuvaa paikan laiskuutta erinomaisesti. Mihinkäs täällä kiire olisi.


Yhtenä päivänä mentiin koko päivän mittaiselle snorklausreissulle, joka oli paras snorklaukseni ikinä. Pysähdyttiin viiteen eri paikkaan snorklaamaan. Nähtiin valliriutan upeita koralleja, valtavasti haita ja rauskuja, muutama valtava kilpikonna, merihevosia, valtavia upeita simpukoita, värikkäitä kaloja, uponnut proomu... Kaikki kosketusetäisyydeltä. Vesi on ihanan lämmintä, uskomattoman kirkasta ja upean väristä.

Tarkoituksena oli mennä täällä myös laitesukeltamaan the great blue holelle, mutta retket sinne olivat sen verran kalliita, että se nyt sai jäädä seuraavaan kertaan.

Karibian löhöloma oli kyllä täydellinen lopetus mahtavalle reissullemme.

14.1. - 17.1.2017 - Kotimatka
74 tuntia. Ihan näin tätä kotimatkaa ei tosiaan alunperin suunniteltu. Tosiaan koska Belizen lennolle meitä ei reissun aluksi päätetty, meidän piti hommata lennot reissun lopuksi Belizestä Panamaan. Tällä lennolla meillä on San Salvadorissa 9 tunnin vaihtoaika ja Panama Cityssäkin saamme odottaa 16 tuntia ennen lentoamme Torontoon. Air Canadan säätämisen vuoksi taas Toronton alkuperäinen melko lyhyt vaihtoaika venyi yli 20 tuntiin. Onneksi meille tarjottiin hotelli. Vielä kolmen tunnin vaihtoaika Frankfurtissa ja yli kolmen vuorokauden matkustussetti on kasassa. Huhhuh. Toronton vaihto oli kyllä aika kiva. Mentiin keskustaan pikkupakkaseen kiertelemään ja syömään lounasta.

Onneksi satuin istumaan Nicaraguassa erään brittimiehen viereen: ilman hänen kertomuksiaan emme olisi tajunneet myöskään hommata Toronton vaihtoa varten ETAa Kanadaan ja meitä ei olisi ilman sitä päästetty lennolle - näin hänelle itselleen kävi. Ja lentoyhtiö ei koennut myöskään tarpeelliseksi informoida tästä marraskuussa tulleesta uudesta käytännöstä meille. Kiva.

Lopullinen reittimme:
Panama
- Panama City
- Santa Catalina
- Boquete
Costa Rica- San José
- Monteverde
Nicaragua
- Granada
- Isla de Ometepe (Moyogalpa)
- León
El Salvador- El Tunco

Guatemala
- Antigua
- Lago de Atitlán (Panajachel, San Pedro)
- Lanquin (Semuc Champey)
- Flores (Tikal)

Belize
- Caye Caulker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti