keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Enää pari viikkoa Indonesiaan!

Oi että, pian se tapahtuu - Indonesian reissuun ei ole enää pitkä aika! Aiemmasta, ah-niin-salaperäisestä postauksesta poiketen Lombokin saari jäänee matkasuunnitelmasta pois - suurimmalta osin siksi, että haaveilemamme Gunung Rinjani eli saarella sijaitseva upea tulivuori, on suljettu talviaikaan sateiden vuoksi. Plääh. No, jääpähän muille saarille eli Sumatralle, Jaavalle ja Balille enemmän aikaa.

Mutta niin. Kahden viikon päästä yliylihuomenna eli 17 päivän päästä eli launtaina 13. joulukuuta opiskelut on tän vuoden osalta ohi ja preklinikka ikuisesti takana. Samalla Suomi jää iloisesti taakse hiilijalanjälkeni kasvaessa varmaan tonneittain, sillä edessä on 11 lentoa. Huhhuh.

Valmistelut alkavat olla aika hyvällä mallilla, ainakin luulen niin. Viisumit hommataan vasta lentokentältä, koska se on rutkasti halvempaa niin. Uusia rokotuksia en ota (joojoo, se Japanin aivokuume. Ehkä joskus sitten.) ja mitään uusia matkatavaroitakaan sinne tuskin tarvitsee. No, ainakin lennot on hommattu ja reittiä suunniteltu!

Lähden reissuun kolmen kaverin kanssa: Taija ja Lina ovat matkaseurana koko neljän viikon ajan, Jussi liittyy seuraan puolivälin tienoilla Yogyakartassa. Reissun suunnittelua vaikeutti - tai pikemminkin suunnittelemaan velvoitti pari päivämäärää, jotka pitää tietää etukäteen. Ensinnäkin päätimme lentää itäisen Sumatran yli ajan säästämiseksi, joten meidän piti suunnitella reissua sen verran, että pystyimme ostamaan lentoliput. Toinen must-be-there -päivämäärä on Jussin saapumispäivä, jolloin meidän täytyy olla Yogyakartassa.


Reittimme menee ainakin lentojen osalta ylläolevan suunnitelman mukaisesti. Meillä on meno-paluulennot Helsingistä Balille, josta jatkamme matkaa yhden päivän lököttelyn jälkeen lentämällä Medaniin. Alunperin tarkoituksemme oli lentää suoraan Suomesta Medaniin ja lentää Balilta Suomeen, mutta tällä järjestelyllä säästimme lentolipuissa ainakin pari sataa euroa. Medanista kulkeudumme Länsi-Sumatralle Padangiin, josta lennämme 23.12 pääkaupunkiin Jakartaan. Rannikolla piipahtamisen jälkeen matkaamme Yogyakartaan, johon matkaseurueemme viimeinen jäsen saapuu 28.12. Tämän jälkeen matkaamme Jaavan keskiosista kohti Balia, josta lentomme Suomeen lähtee 10.1. Yhteensä lennot maksoivat hieman yli tonnin.

Luvassa siis ainakin rantoja, viidakkoa, kraaterijärviä, vuoristoa, suurkaupunki, surffausta, temppeleitä, tulivuori, vesiputouksia, ruokaa, ihmisiä, kulttuuria, maisemia... Ja paljon muuta. Aijaji, vielä 409 tuntia ja 7 minuuttia lentokoneen lähtöön... :D