keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Bier und Bratwurst

30.8. - 3.9. Bremen - Göttingerode - Goslar - Hannover

Iltaista katumaisemaa Bremenissä
Oho. Seuraava reissu ei jäänytkään seuraavaks, väliin mahtui miniloma Saksassa. Eka jakso koulussa oli aika simppelin oloinen ja lyhyestä jaksosta ei tuu hirveesti asiaa opiskeltavaks tenttiin. Mutta silti tenttiä edeltää lukuviikko --> hyvä sauma reissulle! Ryanairilta halvimmat lennot, Bremeniin siis ja Ala-Saksia kiertämään!

Tällä reissulla oli tarkoituksena hankkia uusia kokemuksia ja kokeilla couchsurfausta. Oon jo tosi pitkään halunnut koittaa sitä, mutta tilaisuuksia ei oo oikeen tullut. Mutta nyt! Homman ideana on siis tarjota matkaajille yöpaikka, "sohva" ilmaiseksi. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät löytyvät palvelun nettisivuilta ja matkailijat voivat laittaa hosteille viestiä ja pyytää yöpaikkaa. Ketään ei ole pakko majoittaa ja majoittamisen sijaan voi tarjota matkailijoille vaikka vain kahvitteluseuraa.

Tuulimylly! Bremen
Ensimmäiset pari yötä oltiin Bremenissä. Yövyttiin hostellissa ja tutustuttiin kaupunkiin. Upea museo, outoja patsaita, hienoja graffiteja, halpaa kaljaa, bratwurstia ja döneriä. Käymisen arvoinen paikka! Toisen yön jälkeen lähdettiin aamulla herättyämme kohti itää ja Bad Harzburgia. Saksassa on saatavilla yhden osavaltion sisällä toimivia, vuorokauden voimassa olevia ryhmälippuja, joilla junamatkat eivät maksaneet kuin 8e/naama/matka.

Kolmas yö vietettiin siis 900 asukkaan Göttingerodessa, Hitlerin aikoinaan perustamassa lähiössä. Majoituimme Quintin ja Astridin sekä heidän kissojensa Mojiton ja Tequilan luona. Asuinneliöitä heiltä löytyi pitkälti yli 200, mutta suurin osa heidän upeasta talostaan oli vielä aivan remontin alla. Saavuttiin aamulla heidän luokseen, juteltiin vähän aikaa ja lähdettiin Harzin kansallispuistoon muutaman tunnin vaellukselle. Takaisin saavuttuamme teimme porukalla jotain perinteistä saksalaista pastaruokaa, johon teimme pastatkin alusta lähtien itse. Meille tarjottiin ruuat ja oluet ja pääsimmepä saunomaankin pihalla olevaan tynnyrisaunaan. Ensimmäiseksi couchsurfing-kokemukseksi tää oli siis oikeesti aika täydellinen. Mikään ei varmaan olis voinut olla paremmin.

Täältä lähdettiin Harzin kierrokselle
Seuraavana päivänä lähdimme Quintin ja hänen ystävänsä Sarahin opastamana kiertelemään ympäri Goslarin kylää. Goslar on n. 50 000 asukkaan kylä, jolla meni aikoinaan varsin hyvin - paikka oli varsin varakas ja siellä oli jopa keisarin palatsi. Kylä oli muutenkin todella hieno - talot olivat upeita, paikka näytti aivan joltain satukaupungilta.

Kierroksen määränpää, onnellisen näköinen kivinaama
Hitler-kylä, Göttingerode
Goslarista jatkoimme matkaa Hannoveriin. Myös siellä meillä oli couchsurfing-paikka sovittuna. Kiertelimme aluksi itseksemme kaupungin keskustassa ja sovitun tapaamisajan lähestyessä lähdimme kohti hostimme, Amerikkalaisen fyysikon asuntoa. Edellisestä hulppeasta lukaalista poiketen pääsimme nyt majoittumaan rähjäiseen, mutta tilavaan kerrostaloasuntoon Tobinin ja pienen koiran, Bellan kanssa. Kävimme syömässä Vietnamilaisessa ravintolassa ja lähdimme läheiseen, hyvin urbaaniin, tehtaaseen rakennettuun Glocksee-baariin kuuntelemaan ilmaiskonserttia, joka oli yllättävän hyvä! Jäätiin vielä juttelemaan keikan jälkeen juttelemaan bändiläisten ja Tobinin työkavereiden kanssa, huikee ilta.

Seuraavana päivänä lähdimme aamulla junalla takaisin kohti Bremeniä, jossa kiertelimme hetken ennen lentokentälle lähtöä.
Emme tienneet näkemistämme paikoista etukäteen juuri mitään ja Saksa yllättikin hyvin positiivisesti. Muttei läheskään niin paljoa, kuin couchsurfaus. Matkailemalla tutustuu paikkoihin ja saa arvokkaita muistoja, mutta sohvasurffaamalla tutustuu paikkoihin vielä paremmin ja saa vieläkin arvokkaampia muistoja - ja mahtavia ystäviä. Kaikki tapaamamme ihmiset olivat todella mukavia ja voin todellakin suositella couchsurfausta aivan kaikille. Ihan mahtavaa.

Tuli vähän laiskasti kuvailtua, mutta onpahan jotain kuvia kuitenkin! :)