maanantai 16. syyskuuta 2013

Matkakuume on kova ja blogi pystyssä!

Huhhuh, blogi. Suunnitelmissa olisi kirjoitella tänne reissun päältä kuulumisia. Valmistelut etenevät pikkuhiljaa ja reissu lähestyy - liian hitaasti. :)

Kuka?
Heipähei, olen Toni. Opiskelen Tampereella lääketiedettä kolmatta vuotta. Olen kotoisin Kuopiossa, jossa asuin opiskelujeni alkuun asti. Olen innokas matkailija, mutta tähän mennessä olen matkustellut vain Euroopassa (no ok, Turkki on suurimmaksi osaksi Aasian puolella, mutta silti osittain Eurooppaa). Euroopassa olen käynyt muutamilla yksittäisillä reissuilla siellä sun täällä ja kahdesti reilaamassa. Muu maailma on toistaiseksi korkkaamatta, mutta riittääpähän, mistä haaveilla. :)

Mitä, missä, milloin, mitähäh?
Oon haaveillu jo vuosikausia siitä, että lähtisin kiertelemään ympäri Aasiaa reppu selässä. Ajattelin aina, että lähden sitten opiskelujen jälkeen, kun on mukamas aikaa ja rahaa. Mutta nyt kesällä matkakuumeissani aloin ajattelemaan tosissani, onnistuisko reissu jo aiemmin. Jouluna pitäisi olla töissä, että on varaa elää... Vai pitäisikö? Pikaisten laskelmien ja lentohakujen jälkeen päätös oli tehty - mähän lähen Jouluks reissuun! Muutamalle kaverille yli-innostunutta viestiä ja pian matkaseurakin oli selvä; ystäväni Matti ja Taija. Matti on kanssani samalla kurssilla, Taija on vastavalmistunut lääkäri.

Minne?
Lentojen ahkeran metsästyksen jälkeen matkareittikin alkoi pikkuhiljaa selkeyä. Lennämme 7. joulukuuta Ho Chi Minh Cityyn (eli entiseen Saigoniin), Etelä-Vietnamiin ja takaisin Suomeen Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista. 9. tammikuuta. Kun lennot saatiin elokuussa ostettua, matka oli vihdoin varma, eikä sitä mikään enää estä. Mahtavaa!

Kuvassa näkyy tämänhetkinen reitti"suunnitelmamme" hyvin karkeasti. Meillä on matkalla muutama must see-paikka, mutta muuten reitti on täysin avoin, emmekä tahdo sitä liian tarkasti suunnitellakaan ennen matkaa - on paljon hauskempi reissata, kun ei ole suunnitellut kaikkea liian tarkasti etukäteen ja on aikaa ex tempore -säntäilyyn ympäriinsä.

Valmistelut
Tällä hetkellä rokotuksetkin alkavat olla jo melko selvillä. Koska emme tänä vuonna saaneetkaan koulun kautta Hepatiitti A+B -rokotteita, päätin ottaa itse pelkän A:n ilman tehosteita - toivoen, että saamme myöhemmin opiskelujen kautta Twinrixit, jotka ottaisin kokonaisina sarjoina välittämättä tästä yhdestä A-piikistä. Malarialääkkeeksi valikoitui doksisykliini ja otan lisäksi lavantautirokotteen. Koleran ainakin ajattelin jättää väliin, todennäköisesti myös Japanin aivotulehduksen kun se maksaa niin hulluna. Emmä kuitenkaan sairastu, enhän?

Passi on uusittu, rinkka ostettu ja matka lähestyy! Alle 12 viikkoa enää, JEE! Odottavan aika todellakin on pitkä.